Τί είναι το Pranic Healing;

 

Το Pranic Healing είναι μια μέθοδος ενεργειακής θεραπείας που αναπτύχθηκε από τον Master Choa Kok Sui. Με τον όρο ενεργειακή θεραπεία αναφερόμαστε σε τεχνικές και μεθόδους οι οποίες χρησιμοποιούν και διαχειρίζονται τη ζωτική ενέργεια -που αλλιώς είναι γνωστή στα σανσκριτικά ως Prana- με σκοπό τη βελτίωση της σωματικής και ψυχολογικής κατάστασης του ατόμου. Βασίζεται στην πεποίθηση ότι το σώμα μας αποτελείται από δύο μέρη: το φυσικό ορατό σώμα και το αόρατο φυσικό σώμα γνωστό και ως Αύρα. Η Αύρα είναι ένα βιο-ηλεκτρομαγνητικό πεδίο το οποίο περιβάλλει και περιέχει το φυσικό μας σώμα σαν ένα περίγραμμα που εκτείνεται 10 με 15 εκατοστά πέρα από αυτό.

Το Pranic Healing διέπεται από δύο απλές αλλά πολύ βασικές αρχές: την αρχή της Αυτοθεραπείας και την αρχή της Ζωτικής Ενέργειας. Με τον όρο αρχή της Αυτοθεραπείας, εννοούμε ότι το σώμα είναι μία ζωντανή οντότητα που κατέχει την έμφυτη ικανότητα να αυτοθεραπεύεται. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται να εξασφαλισθεί και να διατηρηθεί ισορροπία στο ενεργειακό μας πεδίο. Από την άλλη με τον όρο αρχή της Ζωτικής Ενέργειας εννοούμε ότι αυξάνοντας τη ζωτική ενέργεια στα προσβεβλημένα μέρη του σώματος, επιτυγχάνουμε αύξηση του ρυθμού της αυτοθεραπείας.

O Master Choa Kok Sui -γνωρίζοντας ότι οποιαδήποτε ανισορροπία στο φυσικό επίπεδο εκδηλώνεται πρώτα στο ενεργειακό σώμα και έπειτα από 20 χρόνια μελέτης ενεργειακών πρακτικών και πειραματισμού- κατέληξε στη δημιουργία δοκιμασμένων τεχνικών και πρωτοκόλλων που επιτυγχάνουν άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα εδραιώνοντας έτσι το Pranic Healing ως μια τεκμηριωμένη επιστημονικά μέθοδο. Σαν μέθοδος δεν ακουμπά τον πάσχοντα καθώς οι τεχνικές αφορούν στο ενεργειακό σώμα και τα πρωτόκολλά του πραγματοποιούνται πάντα με τρόπο που τα καθιστά ασφαλή και για τον ασθενή αλλά και για τον θεραπευτή.

Σαν επιστημονική μέθοδος εμφανίστηκε επισήμως σε παγκόσμιο επίπεδο το 1987 με την έκδοση του βιβλίου “Η Αρχαία Επιστήμη και Τέχνη του Pranic Healing” (το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε “Θαύματα μέσω του Pranic Healing”) δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως να έχουν πρόσβαση στις τεχνικές και θεωρίες του αρχαίου κόσμου των ενεργειών. Έκτοτε, άνθρωποι κάθε επαγγέλματος και σε πάνω από 120 χώρες χρησιμοποιούν το Pranic Healing. Είναι αναγνωρισμένο παγκοσμίως και διδάσκεται σε πανεπιστήμια, νοσοκομεία και κέντρα yoga σε όλον τον κόσμο, ενώ έχει τμήματα σε πληθώρα νοσοκομείων ανά τον κόσμο συμπεριλαμβανομένου των Northern California Neurosurgery και Kaiser Permanent hospitals στις ΗΠΑ, Sinai Medical Centres και Brown’s Cancer Leukemia Support Centre στην Αυστραλία και στα νοσοκομεία Apollo της Ινδίας.

Το Pranic Healing εισάγοντάς μας στον κόσμο της ενέργειας, μας βοηθά να κατανοήσουμε το πώς αυτή επηρεάζει την υγεία μας και το γενικότερο ευ-ζην. Για το λόγο αυτό, οι τεχνικές της ενεργειακής αυτής μεθόδου δεν συμβάλλουν απλά στη βελτίωση μιας μεγάλης γκάμας σωματικών και ψυχολογικών προβλημάτων υγείας αλλά έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές και σε άλλους τομείς της ζωής μας όπως στις σχέσεις, στην εκπαίδευση, στα επαγγελματικά, στα οικονομικά, στην ανατροφή των παιδιών αλλά και στην άθληση. Άλλωστε είναι εύλογο κάτι τέτοιο από τη στιγμή που “όλα είναι ενέργεια”.

ΠΡΟΣΟΧΗ !

Το Pranic Healing δεν προσπαθεί να αντικαταστήσει την ορθόδοξη ιατρική αλλά να την συμπληρώσει. Οι επαγγελματίες Pranic Healing θεραπευτές ΔΕΝ αγγίζουν το σώμα των ασθενών τους, ΔΕΝ κάνουν διαγνώσεις ασθενειών, ΔΕΝ συνταγογραφούν φάρμακα/ουσίες και ΔΕΝ δίνουν υποσχέσεις υγείας.

Σχετικά videos:

Μια εισαγωγή στο PranicHealing

Μια εισαγωγή στο PranicHealing με τον Master Stephen Co

Περισσότερα Videos στο κανάλι Youtubepranichealing.gr