Αyurvedic Μassage

 Το αγιουρβεδικό μασάζ είναι ευεργετικό για όλο το σώμα. Τα έλαια, που χρησιμοποιούνται, είναι επιλεγμένα ειδικάγια τον αγιουρβεδικό τύπο του κάθε ανθρώπου. Ο αγιουρβεδικός τύπος καθορίζεται από την αναλογία των τριών στοιχείων Vata (αέρας), Pitta (φωτιά) και Kapha (γη) σε κάθε δέκτη.

Το ζεστό έλαιο απλώνεται με απαλές, ρυθμικές κινήσεις στα χέρια, την πλάτη, τα πόδια, τον κορμό και το στήθος. Ο θεραπευτής με κυκλικές πιέσεις δίνει έμφαση στα σημεία marmas. Τα σημεία marmas είναι ζωτικά σημεία, κρυμμένα στο σώμα (marma σημαίνει μυστικό), πάνω στα οποία γίνεται το μασάζ με σκοπό την αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας του οργανισμού. Κάνοντας μασάζ στα σημεία marmas όχι μόνο διατηρείται η καλή υγεία, αλλά μειώνονται σημαντικά τα σημάδια της γήρανσης.

Το αγιουρβεδικό μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, απομακρύνει τις τοξίνες και τρέφει την επιδερμίδα. Οι τακτικές μαλάξεις στους μυς εξαφανίζουν την κούραση και το σώμα αποκτά ξανά ευεξία και σφριγηλότητα. Επίσης, το αγιουρβεδικό μασάζ αυξάνει την παραγωγή αιμοσφαιρίων, η οποία, με τη σειρά της, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και την άμυνα